Impressie Bouwie

Bouwie is een doe-het-zelf én woonwinkel in één. Maar zeker geen standaard winkel en met een oppervlakte van ruim 8400 m² ook geen kleine.

In het doe-het-zelf gedeelte treft u o.a. 200 soorten laminaat, deuren, plaatmateriaal en (tuin) hout. Het woongedeelte bestaat o.a. uit tafelbladen, stoelen en woonaccessoires. De bladen kunt u bij ons zelf samenstellen en zijn veelal afkomstig uit de hele wereld!

Bouwie is sterk in grote voorraden en producten aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Dit komt veelal omdat de producten direct bij de bron worden gekocht of uit een partij komen waardoor ze extra voordelig aangeboden kunnen worden.

Geschiedenis

Handelsonderneming Bouwie is in 1999 opgericht door Tonnie Bouman. De naam is ontstaan door de bijnaam die aan Tonnie werd gegeven door zijn toenmalige werkgever. Tonnie werd regelmatig ‘Bouwie’ genoemd en dit heeft ervoor gezorgd dat Tonnie deze naam aan de organisatie heeft gegeven.

Het verhaal van Bouwie is begonnen in Genderen en Eethen. In een schuurtje werd begonnen met de in-en verkoop van camouflagenetten, legerkisten en Landrovers. Al snel bleek dit een goede handel te zijn en dit zorgde ervoor dat de handelsonderneming ging groeien. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een actief en dynamisch bedrijf die zich steeds meer van zich liet spreken. In 2005 Bouwie zich steeds meer bezig houden met de in- en verkoop van restpartijen, schade partijen en nieuwe partijen bouwmaterialen. Deze producten werden geleverd aan particulieren en bedrijven in de ruimste zin van het woord. Toen in 2007 bleek dat de groei van Bouwie bleef aanhouden is er besloten om te verhuizen naar een pand in Giessen. Na zes jaar gevestigd te zijn in Giessen ontgroeide Bouwie ook dit pand, wat er toe leidde dat de onderneming moest verhuizen naar Veen. Sinds november 2013 is Bouwie Doe-Het-Zelf Outlet gevestigd in Veen aan de Veensesteeg.